New paragliding harness Nova Ventus for sal
  • Paragliding harness Nova Ventus for sale
  • New paragliding harness Nova Ventus for sal

Ventus

€885.00
€649.00
27% off
Brand: Nova

New paragliding harness Nova Ventus for sale

Nova Ventus - Free as the wind

Sedište paraglajdera Nova VENTUS je moderan svestrani pojas koji nudi izvanrednu zabavu, mnogo dobro osmišljenih detalja i, pre svega, visoke nivoe pasivne sigurnosti. Pored klasičnog zaštitnog sredstva za zaštitu od pena, tu je i viskoelastični štitnik za leđa. Ergonomski spremnik padobrana omogućava posebno pouzdano postavljanje. To smo potvrdili intenzivnim internim testovima, koji su nadmašili propisane postupke ispitivanja. Njegov sportski izgled, ergonomska geometrija sedišta i mala zapremina pakovanja čine VENTUS idealnim pratiteljem za svaki let.

Bezbednost na prvom mestu. VENTUS poseduje zaštitni sloj od pene sa posebno malom zapreminom pakovanja (između 18 i 20 cm, veličina M) koji pokriva sve ledvene kralježake i štiti pilota od trenutka kada su ga stavili. Uprkos kompresibilnosti, zaštitnik ne gubi svojstva apsorbiranja udara ni nakon višegodišnje upotrebe. Štitnik nemačke firme SAS-TEC je dodatno postavljen u predelu gornjeg dela leđa. U slučaju udara, to raspoređuje pritisak tvrdih predmeta, poput kamenja ili predmeta u odeljku za odlaganje, na veće površine. To smanjuje rizik od teških povreda leđa.

Pouzdano razmeštanje: VENTUS poseduje ergonomski optimizovan kontejner za padobrane i testirali smo razmeštanje u mnogim smerovima. EN standard za kablove predviđa samo da sila puštanja padobrana mora biti između 2 i 7 daN - ispitivanje razmeštanja u različitim pravcima nije potrebno. Uz to, ova funkcionalnost je testirana sa značajnim snagama na G-Force Trainer-u. U hitnim slučajevima padobran može biti raspoređen u bilo kom položaju letenja, čak i sa visokim g silama, pouzdano će se rasporediti.

Tehnički podaci

 SML
Pilot heightcm<170165-180>180
Harness weightkg4.254.55.0
Certification (EN/LTF) DHV GS-03-0391-18
Maximum clip-in weight 120 kg (LTF)
Energy absorption valueg33