Ovaj savez okuplja sve pilote i ljubitelje letenja paraglajderom

Paraglajding je jedan od onih sportova u kojima se uspjesi ne mjere ni metrima, ni vremenom, ni poenima. Ljudi se njima ne bave na igralištima i vježbalištima pred očima gledalaca. Poprišta njihova su daleko od očiju radoznalih, uspjesi se mjere radošću koja ispunjava sportistu kada savlada prepreke i sebe.

AVANTURA

Da li je moguće koristiti paraglajder kao prevozno sredstvo? Riječima je teško opisati osjećaj pilota koji to doživljava. Prekrasni pejzaži, druženje sa oblacima, razgovor sa pticama…

ADRENALIN

Akrobatsko letenje je disciplina za pilote koji tragaju za adrenalinom. Postoje desetine različitih figura u kojima do izražaja naročito dolaze brzina pokreta i uvježbanost.

SLOBODA

Neopisiv je osjećaj slobode koji paraglajding pruža pilotu. Česti su naslovi koji upoređuju vrijeme provedeno u vazduhu sa pticama.

Članstvo

Paraglajding Savez Crne Gore je organizacija koja će uložiti maksimalne napore da se ostvari kontinuirani napredak ovog sporta u Crnoj Gori. Svojim članstvom možete postati jedan od bitnih faktora čiji doprinos direktno utiče na razvoj paraglajdinga u Crnoj Gori. Ukoliko ste: pilot, ljubitelj sporta, zaljubljenik u prirodu ili nešto drugo, emocije i ljepotu ovog sporta u prirodi možete doživjeti na jedan poseban način družeći se sa hrabrim ljudima koji na svojstven način, uz pomoć prirodnih zakona, prkose gravitaciji.

O nama

Poštovani piloti i ljubitelji ovog sporta,

Dobro došli na zvaničnu internet stranicu Paraglajding Saveza Crne Gore.

Organizacija “Paraglajding Savez Crne Gore” je osnovana 2016. godine sa ciljem unapređivanja paraglajdinga, popularizacije paraglajdinga među mladima i prezentovanje Crne Gore kao paraglajding destinacije. Ovaj Savez okuplja sve pilote i ljubitelje paraglajdinga u Crnoj Gori koji uživaju u letenju.